Sip or Treat: поєднання вина на Хелловін

Зміст

Цукерки – це чудово, але вино – божественно

Чи включає ваш план на Хелловін відкривання вина? Звичайно, включає. Насолода гарним вином робить дзвінок у двері безперечною причиною для тосту!

Від ігристого вина чи просекко до легкої прогулянки сухим білим вином чи шардоне, до тріумфу з каберне совіньйон чи сухим червоним вином – правильне поєднання вина ідеально підкреслює велику кількість цукерок, що є ознакою успіху на Хелловін.

Чому б не стати доброзичливим сомельє цього сезону і ідеальний келих вина буде єдиним необхідним реквізитом костюма. Просто встановіть гарну дошку з м’ясною їжею та запросіть кількох добрих друзів, щоб вони розділили дегустацію вина та цукерок. З добрими друзями, гарною музикою та, можливо, колесом дегустації вин ви можете чудово поспілкуватися та навіть звучати майже як винні експерти.

Як ви знаєте, деякі сорти винограду можна використовувати для широкого асортименту вин, включаючи легкі білі вина, насичені сухі червоні вина та солодкі вина пізнього збору. Стиглість винограду під час збору може надати величезного розмаїття смаку.

Тож замість того, щоб сподіватися, що таблиця поєднання вин підбере відповідне вино до цукерок, давайте виберемо сезонні вина та особисті улюбленці, і відповідно сформуємо наш вибір цукерок.

Легкі білі вина

Освіжаюче приємні смаки охолодженого Просекко, Піно грі, Рислінгу та Совіньйон блан ідеально підходять для насиченого фруктового вибуху з Skittles або гарбузовим печивом. Ці легкі, свіжі та яскраві цитрусові смаки також ідеально доповнюють фруктові цукерки.

Білі вина з насиченим тілом

Шардоне – король білих вин, улюблений за свої насичені аромати зеленого яблука, дині та цитрусових. З дубової бочки воно може відчуватися з ванільним ароматом або ж здаватися маслянистим, якщо не витримувати його в бочці. Віоньє з чудовими ароматами персика, мандарина та жимолості, дарує приємне масляне відчуття. Білі вина з насиченим тілом, включаючи білі купажі, мають вищий вміст алкоголю, зазвичай 13,5% або більше, та складніші смаки, ніж легкі білі вина.

Ці сміливі чисті вина чудово підходять до текстур класичних улюблених страв на Хелловін, таких як популярний попкорн-хенд з кукурудзяними паличками.

Рожеві вина

Рожеві вина можуть бути солодкими, пікантними або досить сухими залежно від використаної суміші винограду. У Каліфорнії рожеві вина зазвичай виготовляються з одного сорту та виготовляються зі 100% винограду Піно нуар чи Зінфандель, але на міжнародному рівні рожеві вина зазвичай виготовляються з суміші винограду.

Ці фруктові вина ідеально поєднуються з приємними смаками Gummy Worms, Pop Rocks, Skittles та Starburst.

Легкі червоні вина

Іноді неможливо судити про книгу за обкладинкою, а про червоне вино – за кольором. Хоча вина міцністю менше 12,5% вважаються легкими, а насиченими зазвичай визначають дуже темно-червоний колір, насичено-червоні вина сорту Барбера світліші, ніж може здатися на перший погляд. Це сухе, легке червоне вино містить менше танінів, що підсушують рот, ніж вина з насиченим тілом подібного кольору. Солодший, легкий Піно нуар відомий збалансованою середньою кислотністю та низькими та середніми танінами. Його двоюрідний брат, Гаме, має схожі смаки темної вишні, червоної смородини та ягід, з ніжними квітковими ароматами, а не нотками ванілі, спецій, шоколаду, тютюну та дуба, звичними для Піно нуар.

Осінні пасмурні будні дають чудову нагоду для приготування глінтвейну, також відомого як Glühwein, або традиційного святкового Gløgg.

Легке червоне вино ідеально підходить для поєднання з молочним шоколадом Kit Kats та Twix. 

Середньо-повнотілі червоні вина

Маючи вищий відсоток алкоголю та високу щільність, більш насичені вина, такі як Санджовезе, Темпранільйо, Каб Сав, Мурведр, Мерло та Зінфандель, забезпечують приємне відчуття у роті. Давайте дістанемо важку артилерію та насолодимося цими винами з найкращим шоколадом під рукою!

Деякі насичені червоні вина, такі як Темпранільйо, можна смакувати молодими —  вони з чудовими нотками червоних фруктів та варення. Також їх витримують в дубових бочках для розвитку більш складних ароматів, включаючи ваніль, тости та навіть м’ясні нюанси. Цей тип вина часто називають іншими назвами, що розмиває впізнаваність сорту. Абунданте, Сенсібель, Тінто де Мадрид, Тінта дель Паїс, Тінта де Торо, Тінто Фіно та Уль де Льєбре — все це синоніми винограду Темпранільйо.

Витриманий сорт Мурведр зазвичай дає досить танінне вино з високим вмістом алкоголю, тому це один із найпопулярніших сортів винограду, що входить до складу купажованих червоних вин.

Насичений, сміливий смак Каберне совіньйон робить його найпопулярнішим серед червоних вин. Це сухе вино з великою кількістю танінів. Це, а також висока кислотність і вміст алкоголю, робить цей сорт чудовим гастрономічний компаньйоном. Каберне совіньйон доповнює шоколад або M&M’s.

Насичений смак Мерло доповнює темніші шоколадні цукерки, тоді як Темпранільо може ідеально підійти до молочного шоколаду. Коли ви насолоджуєтеся м’яким смаком насиченого та витриманого Санджовезе, виразний смак добре поєднується з горіховим батончиком Snickers.

Так, враховуючи складність насиченого червоного вина, ми рекомендуємо поєднувати з класичними шоколадними цукерками.

Існує велика кількість варіантів вин і поєднання із солодощами, і деякі поціновувачі цукерок обов’язково будуть експериментувати – можливо, з’їдять мармеладних ведмедиків з легким червоним вином. У вас буде багато можливостей поекспериментувати в цей святковий сезон, а краще знайомство з винами – це чудовий спосіб визначити, які вина найкраще поєднуються з вашими святковими стравами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *