Смачні салати з курячої печінки: 10 рецептів

Зміст

Салати з курячої печінки — це чудовий вибір для тих, хто любить смачні та корисні страви. Куряча печінка є багатим джерелом вітамінів та мінералів, а в поєднанні з різноманітними інгредієнтами вона дарує смачні салати з курячої печінки, які сподобаються навіть найвибагливішим гурманам. Ці салати не тільки смачні, але й легкі в приготуванні, що робить їх ідеальним варіантом для щоденних страв або святкових обідів. У нашій статті ви знайдете 10 рецептів смачних салатів з курячої печінки, які порадують вас різноманіттям смаків та текстур.

Як варити курячу печінку на салат

Ось кілька порад, як це зробити:

  • Оберіть свіжу або охолоджену курячу печінку без пошкоджень.
  • Ретельно промийте печінку під холодною водою, видаляючи плівки та прожилки.
  • Поставте печінку в холодну воду, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть печінку 15-20 хвилин на слабкому вогні.
  • Щоб не зробити печінку жорсткою, не переварюйте її понад 20 хвилин.
  • Після варіння дайте печінці охолонути до кімнатної температури перед нарізанням. 
  • Для додаткового смаку можна додати лавровий лист, перець або інші спеції у воду під час варіння.

Салат з курячою печінкою і цибулею  

Куряча печінка – 300 г, цибуля – 1 велика, олія – 2 ст. ложки, оцет – 1 ст. ложка, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку на олії до готовності, наріжте цибулю півкільцями і обсмажте до прозорості. Змішайте печінку та цибулю, додайте оцет, посоліть та поперчіть на свій смак.

Теплий салат з курячої печінки  

Куряча печінка – 300 г, шпинат – 100 г, помідори чері – 5 шт., оливкова олія – 2 ст. ложки, часник – 2 зубчики, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку на олії до готовності, додайте часник, шпинат та помідори. Тушкуйте ще 2-3 хвилини. Змішайте все в теплому вигляді, посоліть і поперчіть.

Гарячий салат з печінки і печериць  

Куряча печінка – 250 г, печериці – 200 г, цибуля – 1 шт., олія – 2 ст. ложки, соєвий соус – 1 ст. ложка, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку та гриби з цибулею до золотистої скоринки. Додайте соєвий соус, посоліть і поперчіть на смак. Подавайте гарячим.

Салат з курячої печінки та яблуками  

Куряча печінка – 300 г, яблуко (зелене) – 1 велике, цибуля – 1 шт., майонез – 2 ст. ложки, сіль, перець – на смак. Обсмажте курячу печінку до готовності, потім наріжте її невеликими кубиками. Яблуко очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Цибулю наріжте півкільцями. Змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть і поперчіть на свій смак.

Салат з курячої печінки та грейпфрутом  

Куряча печінка – 250 г, грейпфрут – 1 шт., цибуля – 1 шт., оливкова олія – 2 ст. ложки, листя салату – на смак. Обсмажте курячу печінку, а потім наріжте її скибочками. Очистіть грейпфрут від шкірки і наріжте на часточки. Цибулю поріжте тонкими кільцями. Змішайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, посоліть і поперчіть.

Салат з печінки і моркви по-корейськи  

Куряча печінка – 300 г, морква по-корейськи – 150 г, часник – 2 зубчики, майонез – 2 ст. ложки, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку до готовності, наріжте її кубиками. Змішайте з морквою по-корейськи, додайте часник, майонез, посоліть і поперчіть. Подавайте охолодженим.

Салат з курячої печінки і буряком  

Куряча печінка – 250 г, буряк – 1 середній, цибуля – 1 шт., майонез – 1 ст. ложка, сіль, перець – на смак. Відваріть буряк, охолодіть і натріть його на великій терці. Обсмажте курячу печінку і наріжте її на дрібні шматочки. Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом, додайте сіль та перець.

Салат з курячої печінки та маринованим огірком  

Куряча печінка – 250 г, мариновані огірки – 2 шт., картопля – 1 шт., майонез – 2 ст. ложки, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку і наріжте її кубиками. Картоплю відваріть та поріжте на кубики, огірки наріжте тонкими скибочками. Змішайте інгредієнти, додайте майонез, посоліть і поперчіть.

Салат з курячої печінки та авокадо  

Куряча печінка – 200 г, авокадо – 1 шт., оливкова олія – 1 ст. ложка, листя салату – на смак, сіль, перець – на смак. Обсмажте курячу печінку та наріжте її скибочками. Авокадо очистіть від шкірки та наріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, приправте сіллю та перцем на свій смак.

Салат з курячої печінки та селерою  

Куряча печінка – 250 г, селеру – 2 стебла, яблуко – 1 шт., оливкова олія – 2 ст. ложки, сіль, перець – на смак. Обсмажте печінку і наріжте її кубиками. Селеру поріжте тонкими скибочками, яблуко – на дрібні кубики. Змішайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, посоліть та поперчіть на свій смак.

Поради

Дотримуйтесь наступних порад, щоб максимально розкрити ніжний смак печінки:

  • Для того, щоб печінка була ніжною, її потрібно правильно обсмажити. Розігрійте сковороду, додайте трохи олії і обсмажуйте печінку по 1-2 хвилини з кожного боку.
  • Для заправки салатів можна використовувати різноманітні соуси: майонез, сметану, соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкову олію.
  • Додайте в салат різноманітні спеції: перець, паприку, коріандр, куркуму.
  • Експериментуйте з різними інгредієнтами і створюйте свої власні унікальні салати з курячої печінки.

Куряча печінка — це чудовий інгредієнт для різноманітних салатів, який можна поєднувати з різними овочами, фруктами та соусами. Ці рецепти допоможуть вам створити смачні та поживні страви для будь-якої нагоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *