Як приготувати торт Смерекова хата – 7 рецептів та порад

Зміст

Торт «Смерекова хата» – це смачний і красивий десерт, який отримав свою назву завдяки своєму вигляду: трубочки з тіста, викладені у вигляді дерев’яної хатинки, вкритої снігом із ніжного крему. Готується він із різних видів тіста, а в якості начинки найчастіше використовується кислуватий вишневий наповнювач, що чудово поєднується з солодким кремом.

У цій статті ми розглянемо 7 різних варіантів приготування торта «Смерекова хата», а також поділимося корисними порадами для ідеального результату.

Класичний рецепт торта “Смерекова хата”

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
  • 500 г борошна
  • 500 г вишень (без кісточок)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 500 мл сметани (20-25%)
  • 200 г цукрової пудри
  • Ванільний цукор

Приготування:

  • Замісити еластичне тісто, розділити його на 10-12 частин, розкачати тонкі смужки.
  • У кожну смужку викласти вишні, посипані цукром і крохмалем, згорнути в трубочки.
  • Випікати трубочки при 180°C приблизно 20 хвилин.
  • Збити сметану з цукровою пудрою.
  • Викласти трубочки шарами у вигляді хатинки, промащуючи кожен шар кремом.
  • Поставити в холодильник на 5-6 годин для просочення.

Торт “Смерекова хата” від Лілії Цвіт

Блогерка Лілія Цвіт пропонує рецепт на основі медового тіста з особливим сметанним кремом.

Головна особливість: використання медового тіста, яке додає аромату та ніжності.

Процес приготування аналогічний класичному рецепту, але тісто робиться за медовою технологією.

Торт “Смерекова хата” з листкового тіста

Цей варіант підходить для тих, хто хоче заощадити час.

Що потрібно?

  • Готове листкове тісто
  • Вишнева начинка
  • Збиті вершки або сметанний крем

Як приготувати?

  • Розкачати тісто, нарізати смужками.
  • Викласти вишні, згорнути трубочки та запекти.
  • Зібрати торт із кремом, дати настоятися.

Торт “Смерекова хата” з тіста філо

Як приготувати:

  • Використовуємо готове тісто філо.
  • Загортаємо вишні в тонкі трубочки.
  • Випікаємо до золотистого кольору.
  • Змащуємо ніжним кремом.

Тісто філо робить торт ще більш хрустким і легким.

Торт “Смерекова хата” з готового тіста

Для швидкого варіанту можна взяти готове тісто для рулетів або коржі.

Як приготувати:

  • Використати готове тісто.
  • Начинити вишнями та запекти.
  • Викласти трубочки шарами, перемазуючи кремом.
  • Дати настоятися в холодильнику.

Цей варіант економить час, але зберігає класичний смак.

Оригінальний варіант – “Смерекова хата” з шоколадним тістом

Як приготувати:

  • Додати 2-3 ст. л. какао до класичного тіста.
  • Виконати всі ті ж кроки: сформувати трубочки, запекти, зібрати торт.
  • Крем можна зробити на основі згущеного молока або шоколадного ганашу.

Смак: нагадує шоколадно-вишневий десерт.

Торт “Смерекова хата” з заварним кремом

У цьому варіанті класичний сметанний крем замінюється ніжним заварним кремом, що додає торту більш насиченого молочного смаку.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
  • 500 г борошна
  • 500 г вишень (без кісточок)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 500 мл молока
  • 2 жовтки
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л. борошна або крохмалю
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

  • Замісити еластичне тісто та розділити його на 10-12 частин.
  • Розкачати тонкі смужки та викласти вишні, посипані цукром і крохмалем.
  • Згорнути в трубочки та випікати при 180°C приблизно 20 хвилин.
  • В каструлі змішати жовтки, цукор і борошно.
  • Додати трохи молока, добре розмішати, щоб не було грудочок.
  • Поступово влити решту молока, поставити на слабкий вогонь і варити, постійно помішуючи, до загусання.
  • Зняти з вогню, додати вершкове масло та ванільний цукор, перемішати.
  • Викласти трубочки шарами, перемазуючи їх заварним кремом.
  • Залишити в холодильнику на 5-6 годин для просочення.

Торт “Смерекова хата” – це не лише смачний, а й дуже ефектний десерт. Він має багато варіацій: від класичного до шоколадного чи хрусткого варіанту на листковому тісті. Завдяки простим інгредієнтам та різним видам крему його можна адаптувати під свій смак.

Головне – правильно зібрати торт і дати йому настоятися. Тоді він буде ніжним, соковитим і неймовірно смачним!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *